11 måder at genbruge dine gamle blogindlæg

Lad ikke de store indlæg, du har skrevet i fortiden, bliver begravet i alle de nye blogindlæg du udgiver i dag! Gammelt indhold med en tidløs kvalitet, ofte omtalt som “evergreen” eller “søjle” indhold, kan sagtens benyttes igen. Her er et par måder, at få dine gamle blogindlæg til at blive set igen.

1. Igennem Twitter

Det kan være en fordel, at linke til gamle indlæg regelmæssigt. Opret en tidsplan over dine gamle blogindlæg , således du har kontrol over hvornår indholdet bliver tweeted (samt at det sker på regelmæssig basis).

2. Igennem Facebook

Nogle gange kan man sende ældre indlæg ud igennem Facebook, som var det helt nyt indhold. Men det kan også være en fordel, at fortælle dine læsere, at det er gammel indhold (f.eks. med ”oldie but goodie”).

3. Igennem Pinterest

Ofte har man udviklet sine færdigheder ift. at tage og redigere billeder, og kan blive helt forfærdet over kvaliteten af sine tidligere billeder. Brug dine nyerhvervet evner til, at oprette nye billeder, og pin disse med dine gamle indlæg.

4. Igennem Instagram

En anden nem måde at gøre dette på er ved, at tage et screenshot af billedet i det gamle indlæg, og lægge dette på Instagram. Da man ikke kan sætte links ind på Instagram, så kan du med fordel også ændre på datoen af indlægget, så det ligger blandt de første.

5. Igennem e-bog

Kombiner en flok af dine gamle indlæg i en PDF eller endda en e-pub. Du kan give det væk gratis, eller du kan sælge det. En masse mennesker vil betale for nemt at kunne læse dine gamle indlæg på denne måde.

 6. Igennem interne links

Igennem interne links kan du nemt gøre dine nye læsere opmærksom på dine gamle blogindlæg. Derfor skal du altid linke til ældre blogindlæg, i dine nye blogindlæg, når det er muligt. En anden måde at benytte interne links er f.eks. igennem din om mig-side.

 7. Igennem fremhævning

Opret en side/blogindlæg, hvor du fremviser alt dit mest tidløse indhold på én gang. Siden kan opbygges til, at guide andre gennem de allerbedste ting på din blog. F.eks. igennem “Best of …” eller indenfor en bestemt kategori på din blog

8. Igennem relateret blogindlæg

Benyt et plugin som f.eks. nRelate for, at automatisere processen med fremvisning af ældre blogindlæg i slutningen af dine blogindlæg. Eller overveje at tilføje relaterede indlæg manuelt efter hvert indlæg for, at opnå et tæt match.

 9. Igennem e-mail

En e-mailsignatur er et godt sted at sætte dine gamle indlæg! Simpelthen udvælge de bedste indlæg i din signatur, og også til tider tilpasse den, alt efter periode og modtager.

10. Igennem udvidelse og udbygning

Vælg de blogindlæg der er særligt godt eller populære, og opret nyt og bedre indhold baseret på disse. Skriv en ny serie eller prøve en anden vinkel. Ikke blot vil du få nyt indhold, du vil være i stand til at henvise andre tilbage til det gamle indhold.

 11. Igennem FAQ

Nedskriv nogle almindelige spørgsmål og hurtige svar derpå, og skabe en side på baggrund af dette. På denne måde kan du løbende henvise til din FAQ (i selve teksten som i kommentarer).

admin

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *