5 metoder at skaffer trafik, uden at være afhængig af Google

Der findes et stort antal af bloggere, som skaffer en stor del af deres trafik fra Google, hvilket kan være problematisk. Hvis du skaffer alt din trafik fra Google, så har du meget at miste, hvis denne trafik pludselig forsvinder.

”Læg aldrig alle dine æg i en kurv”

Som den gamle ordsprog lyder, så skal du aldrig satse alt for meget på et område, da dette vil skade dig, hvis dette område svigter. Hvad ville der sker, hvis du fra den ene dag til den anden mistede alt din trafik fra Google?

Trafik til din blog

Google er en maskine, som ud fra en algoritme og dertilhørende retningslinjer bestemmer hvor du skal ligge på resultatlisterne. Derfor er skrækscenariet tilstedeværende – f.eks. hvis du ikke overholder Googles retningslinjer. Herunder har vi samlet 5 metoder til at skaffe trafik således, du ikke er afhængig af trafik fra Google.

Metode #1: Blog kommentar

Kommentere på andre blogs er ganske enkelt en af de mest oversete metode til at opbygge blogtrafik – hovedsagelig fordi folk er dårlige til at have meningsfulde samtale med fremmede. Men blog kommentere er en kvalitetsmetode til opbygning af trafik, og det er tilmed en gratis metode.

Følgende punkter til at tage med til din blog kommentar

  1. Lav aldrig en dårlige spammy kommentar
  2. Tilføj noget til samtalen
  3. Vær ikke bange for at skrive mere end de andre

Metode #2: Giv noget væk gratis

Du skal som blogger give læserne et incitament – noget gratis i bytte for at læse din blog og komme på din e-mail liste, abonnere på et nyhedsbrev, indsende en giveaway post etc.

Men ikke alle ”freebies” er lige gode, og du er nødt til at tænke uden af boksen, når du markedsfører dem. Du skal give offentligheden og andre bloggere en grund til, at tale om din freebie og link tilbage til din blog. Udover denne at skaffe trafik, er du nødt til at tænke som(/på) din målgruppe – hvor befinder din målgruppe sig og hvordan tænker de? Hvordan kan du bedst nå dem? Mødested er lige så vigtigt som at få din freebie derude i første omgang.

Metode #3: samarbejd med andre bloggere

En anden blog på dit niveau, har en masse læsere som potentielt kunne være læsere hos dig. Hvis du igennem samarbejde kan få disse over til dig, så vil dette gaven dig.

Samarbejd på tværs af blogs

Samarbejd på tværs af blogs for, at opnå en fællesmål omkring nye læsere.

Den nemmeste måde at påbegynde et samarbejde med en anden blogger på, er at være den som først tager kontakt og først tilbyder noget på sin blog, som kan gavne den anden blogger. Herunder er et par metoder til dette:

  1. Gæsteindlæg på tværs af blogs
  2. Afholdes af fælles konkurrencer

Du kan med fordel finde blogs, som ikke er direkte konkurrence med din, men blot har samme målgruppe. F.eks. en mor blogger med fokus på børnetøj og en med fokus på lege mv., vil nemt kunne bidrage med noget.

Metode #4: Sociale medier

Dette vil være et helt område for sig selv, som vi i den kommende tid vil skrive om. Du skal blot vide indtil nu, at dette er en metode til at skaffe mange besøgende.

Metode #5: Forums

Forums er et andet godt sted, at få en plads foran et relevant og interesseret publikum. Tricket er at overvåge igangværende samtaler i din niche, så du kan deltage, når du har noget nyttigt at sige (og nej, ikke alle indlæg vil være en mulighed – men nogle vil).

Kan du ikke finde forums som passer til din niche? Skab brugerdefineret indhold der er relevant for en særligt forumtråd vil være en løsning. For eksempel hvis nogen spørger ind til et emne tæt relateret til din blog – skriv da et indlæg som giver svar på dette, og link til dette.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *