Hvad er prisen på en blog?

Mange folk som ønsker at starte en blog, holder ofte igen fordi, de ikke ved hvad prisen er for dette. Derfor vil vi i dette indlæg hjælpe dig i gang med at oprette en blog ved, at give dig lidt klarhed over hvad priserne er på dette.

Der findes et par forskellige måder at oprette en blog på, hvilket vil have en smule betydning for prisen. Ønsker du f.eks. at oprette en blog på et subdomæne (f.eks. således din URL bliver navn.blogspot.dk), så vil det ikke kost noget ift. oprettelse og hosting.

Note Music Icon

Vælger du derimod løsningen med blog på eget domæne, så vil det koste en smule mere. I dette blogindlæg vil vi også forklare hvorfor vi mener, at blog på eget domæne er den rette løsning. Vælger du at oprette din egen blog ved f.eks. Unoeuro, så vil prisen se således ud:

 1. år: 262 kr. (Domæne registrering + oprettelse af webhotel)
 2. år: 156 kr. (111 kr. til webhotel + 45 kr. for domæne).
 3. år: 156 kr.
 4. ..

Som det fremgår ovenover, så er det slet ikke så dyrt som mange mennesker går og tror. De 262 kr. vil ske som betaling, når du opretter bloggen. Hvert år efterfølgende vil betalingen af de 111 kr. gå til Unoruro og 45 kr. gå til Dk Hostmaster.

Hvorfor skal du betale for dit eget domæne

Der er mange bloggere som vælger at gøre brug af en gratis blogs, fordi de er bange for at binde sig. Når man ser på prisen på denne måde, så forsvinder denne tvivl for de fleste. Herudover er den ingen binding, hvilket betyder at du nemt kan stoppe bloggen når du vil, uden at skulle betale for det næste år.

Herunder har vi listet nogle af de fordele vi mener, man får ved at oprette en blog på sit eget domæne (dvs. prisen herover), fremfor at vælge et gratis subdomæne.

 • Du fremstår mere professionel overfor dine medbloggere, virksomheder ift. samarbejde samt fremtidige arbejdsgivere.
 • Du har altid de fulde rigtigheder til dit domæne, og ingen andre udover dig selv kan påvirke dette.
 • Du er sikret at ingen andre kan snuppe dit navn. F.eks. er du ikke sikret mitnavn.dk blot fordi du har mitnavn.blospot.dk.
 • Du er bedre stillet ift. at få trafik fra søgemaskinerne som Google, som giver egne domæner mere værdi.

Andre omkostninger ved at have en blog

Nu har vi snakket omkring den umiddelbare blog pris, du oplever ved oprettelse af blog. Det er dog vigtigt at vi også nævner de enkelte omkostninger der ellers er tilknyttet det at drive en blog.

 1. Design. Det er muligt at finde et stort udvalg af gratis temaer (f.eks. til WordPress), men ønsker du at stå ud fra mængden, så kan det være nødvendigt at købe et design, som ikke særlig mange andre benytter (100-500 kr.). Herudover kan du også overvejer custom design, udviklet helt fra bunden (1000-mange tusinde kroner).
 2. Tid. Den tid du bruger på at skrive blogindlæg, skal selvfølgelig også måles på den ene eller anden måde. Du vil bruge en masse tid på at skrive blogindlæg, som du ellers kunne have brugt på andet (f.eks. arbejde med “løn”).
 3. Ekstra programmer. Med tiden når bloggen bliver populært, så begynder der at komme diverse programmer og software til. F.eks. til at varetag nyhedsbrev, sociale medier og meget andet.

Der vil altid komme små ekstra omkostninger til på sigt, når det kommer til at drive bloggen. Disse kommer blot som et tegn på, at det går godt med bloggen. I de fleste tilfælde, vil disse ekstra omkostninger ofte kunne dækkes af de små indtægter som bloggen skaber. Læs mere omkring dette i næste afsnit.

Kan du forvente indtægter fra bloggen?

Det er rigtig at der findes bloggere som lever af at blogge – flere i udlandet end i Danmark. Dermed ikke sagt at det er umuligt, men det kræver et godt koncept og en masse disciplin. De omkostninger som vi nævner herover, vil dog først forekomme, når du også kan tjene en smule på bloggen (eller hurtigt derefter). Nogle af de måder du kan tjene på din blog er:

 • Affiliate og Adsense
 • Samarbejde med virksomheder
 • Salg af digitale produkter

Vi vil på set senere tidspunkt fortælle mere omkring, hvordan du kan tjene en smule penge på din blog igennem disse 3 muligheder.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *