Således kan en blog styrke dit personlige brand og karrieremuligheder

Så du er blogger? Eller ønsker at blive det? Har du tænkte igennem hvad det betyder at være blogger? Især ift. personlig branding og karriere muligheder?

Din personlige blog er måske den mest effektive form for kommunikation, som du har, og med den kommer dit helt eget rum at brande dig selv igennem. Det er her du vil fremvise artikler, videoklip, fotos, citater samt alt andet, som vil være med at brande dig – og sikre dig et fremtidigt job. Er dette målet med din blog, så kan din nyoprettet blog fremvise din ekspertise og skabe dig et personligt brand indenfor lige netop dit felt.

Denne simple platform giver dig værktøjerne til, at blive en anerkendt leder inden for dit område af ekspertise. Det er de oplysninger, du generere her som i sidste ende vil bringe dine tilhængere, muligheder og forbindelser til et højere niveau.

Din personlige blog fortæller verden, hvad du ved og har evnen til, og vil på sigt fremviser dig som ekspert indenfor dette område

Magnifying glass - Brand

 

Din blog vil demonstrere dine evner

Din blog vil demonstrere din evne til at kommunikere dit budskab, og dette er en af de mest nødvendige færdigheder i dagens jobmarked. Til alle nyuddannet mennesker som starter i erhvervslivet, vil vi stærkt anbefale at oprette en blog. Selvfølgelig vil vi sige, at dette bør være en del af din personlige brandingproces, som er en del af din kamp om af få et job. De indlæg du skriver reflekterer dit personlige brand, og vil på sigt med delinger på de sociale medier mv., være en indgangsvinkel til nye jobs. Læs mere om at komme i gang her.

Din blog = Dit Brand

Det er via dine indlæg, at folk får en forståelse af dig og dine tanker, viden, humor, og meget mere. Indlæg kan undertiden sammenlignes med reklamer, men de er langt mere kraftfuld. Dit indlæg bliver på din blog og skaber links og omtale, hvis dine oplysninger er rigtige, er det altid relevant at henvises til mange år senere. Heri lægger magten i en blog – nemlig at det indlæg du poster i dag, stadig vil være på din blog om et år. Jo mere du blogger, jo flere mennesker vil du skabe en forbindelse til og dit netværk vil vokse.

Du vil med tiden (i nogle situationer hurtigere end andre) opbygge en mængde af følgere, som vil læse din indlæg, og betragte dig som ekspert eller nær-ekspert på området. Dine følgere kan hjælpe dig på 2 måder, som er

  1. Fermvise udadtil, at du har styr på dit emne, da der ellers ikke ville være folk der gad at følge dig. Eller
  2. Mulighed for at din fremtidig arbejdsgiver er i blandt dine følgere, og du på denne måde finder et job.

Er du nyuddannet, så siger statistikken os, at du skal vente 12 måneder før du får et job. En af måderne at fremskyde denne proces er ved, aktivt at tilføje elementer til CV – båd imens du er studeren, men også bagefter. At opretholde en blog indenfor det emne du vælger at arbejde indenfor (eller relateret dertil), vil være en af disse elementer. Studier viser, at flere og flere arbejdsgivere vægter en blog mere – og endnu mere hvis denne har succes og er indenfor eller tæt relateret til feltet.

Fremvis din blog overfor potentiel arbejdsgiver

Når først du har fået oprettet din blog, og du har vedligeholdt denne med godt indhold, så er det vigtigt, at du fremviser denne og de rettet elementer af bloggen overfor potentielle arbejdsgiver. Til dette er der flere metoder som er

  1. a) Aktiv sociale medie-profiler
  2. b) Benævnelse på relevante branche-sider
  3. c) Anden aktiv annoncering

Der findes rigtig mange måder at gøre dette på, som vil være forskelligt fra branche til branche. Hvis virksomhederne i din branche f.eks. går op i sociale medier – og dertil har en Facebook-side som de aktivt benytter – så kan det være en fordel ligeså at passe og aktivt bruge din. Forstil dig at du har en Facebook-side med næsten lige så mange følgere som virksomheden, hvis dette er noget de går op i. Det signalere at du har forstand på hvad du laver indenfor dit område, som er det samme som deres.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *