Sådan inspirerer du andre igennem din blog

Medmindre din blog kun har som formål, at fungere som din helt egen personlige dagbog, bør du sigte mod at inspirere andre med dine skriverier. Du vil blive overrasket over, hvordan dine ord kan hjælpe andre eller inspirere dem indenfor dit område.

Inspirere dine læsere

Det som du skal bekymre dig om, er ikke hvor mange reklameindtægter du kan samle, men hvor meget værdi du kan give til og for din dyrebare læsere, således de kommer tilbage igen og igen. Men hvordan skal du så give værdi til din læsere, og inspirere dem? Dette emne er så bred, at vi ikke kan drage konklusioner, men vi har sammensat en liste med 4 af de mest væsentlige punkter du skal have styr på for, at kunne inspirere andre igennem din blog. Forsøger du at få styr på disse, så vil du inspirere andre og få den rigtige læseskare til at vende tilbage.

1) Bemærkelsesværdig?

Spørg dig selv om det blogindlæg du skriver er bemærkelsesværdigt for læseren, eller endda dig selv. Hvis det er noget som mange læsere ville dø for at læse, samt vil det kunne hjælpe dem i deres egen søgning, problemstilling etc. Hvis dette er tilfældet, så er du på rette vej.

Kort sagt er det ikke nok at blogindlægget er unik, du er nødt til at skrive noget attraktivt, og med attraktivt mener vi noget læseren selv vil komme tilbage for at læse igen, når de har brug for lignende, eller de vil anbefale artiklen, når nogen spørger omkring problemstillingen dækket i indlægget.

Remarkable Rocks, Kangaroo Island, SA, Australia

2) Vælg målgruppe

Vi vil rådgive dig at udvælge en målgruppe for din blog. Dette er for at sikre, at dine blogindlæg ville holde sig inden for grænsen af, hvad der er interessant for denne målgruppe. Udvælg gerne 3-5 overordnet områder som der skal skrives omkring på bloggen – her der det vigtigt at disse er valgt ud fra dine egne interesser såvel som din målgruppes.

3) Din personlige skrivestil

Der er en vis lighed med at være uafhængig og original, bortset fra at det ene har mere at gøre med din skrivemåde. For at skelne mellem hundredvis af blogs som din egen, der skriver om de samme emner, og det eneste som gør dem forskellige er deres personlige skrivestil, må du så ud igennem dette. Derfor skal du hele tiden udvikle dine skrivekundskaber således, du er foran og anderledes end konkurrenterne.

Paperwork

4) Skab meninger

Bloggen skal kunne påvirke folk med selve teksten, hvilket betyder, at du som blogger skal være overbevisende i selve teksten. Dette gælder især for blogs som forsøger at være meningsdannende. Det betyder ikke at dine blogindlæg skal overtale folk til at ændre deres synspunkter. Hovedopgaven bør være at skabe buzz / skabe en diskussion blandt dine læsere. Kan denne diskussion ske på bloggen, så er det en kæmpe fordel.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *