Sådan skriver du en perfekt om mig side

Når du begynder at blogge, vil den første side du skiver, være din om mig-side. Selvom mange ikke tror det, så vil denne side på sigt være en af dine vigtigste sider. Selvom det er en af de vigtigste sider på din blog (sammen med kontakt siden), betragtes siden ofte som den mest udfordrende, når det kommer til at skrive teksten dertil.

Om mig-siden er afgørende for dine læsere, da det giver dem mulighed for, at få et bedre indblik i din blogs mission, din personlige stil og historie. Det er en fantastisk måde, at give læsere en bedre metode til forståelse af personen bagved bloggen. Om mig-siden kan benyttes til, at besvare de vigtige spørgsmål dine læsere har, før de vælger at bliver fast læsere.

Din om mig-side kan være besværlig at skrive – det kan føles akavet at tale om dig selv og hvad er det helt præcist du skal sige? Der har været en tendens til, at bloggere har fået andre (f.eks. venner) til at skrive deres om mig-side – dette vil vi dog fraråde, da du på denne måde ikke fremviser 100% hvem du er. Vi vil i denne guide give tips til, hvordan du selv kan skrive din om mig-side.

Skriv om mig-side

Gennem din research

Start med at finde ud af, hvad du allerede har skrevet om din blog andetsteds. Gennemgå dine sociale medie profiler, kommentarer eller omtale til venner og familie. Chancerne er, at du allerede har skrevet om dig selv og din blog et sted. Brug dette som udgangspunkt for, at hjælpe med at indramme din blogs identitet.

Prøv at forstå, hvilke spørgsmålstegn dit publikum stiller omkring din blog. Hvis du bruger sociale medie platforme såsom Facebook eller Twitter, så har du mulighed for at gennemgå tidligere spørgsmål, du har besvaret. Kig efter spørgsmål stillet i tidligere e-mails samt blog kommentarer fra dine læsere. De spørgsmål som bliver stillet, kan være grundlæggende for din om mig-side.

Research din om mig-side

Vær ikke bange for, at blive inspireret af din favorit bloggers indhold. At udforske en række andres bloggers om mig-side, vil kun være med til , at gøre dit indhold bedre. Hvordan har de skrevet deres? Hvad kan du lide ved deres side? Hvad kan du ikke lide? Er der nogle læsere der har skrevet kommentarer dertil? Notere disse punkter ned i en notesblok til at hjælpe inspirere dig til at skabe din helt egen, personlige om mig-side.

Hvad skal du skrive om?

Din om mig-side må gerne skinne af personlighed, samt være tilføjet interessante og finurlige fakta, der gør dig mere personlig overfor læseren. Tal om dine mest stolte øjeblikke, tilføje nogen erfaringer du er stolt af og forbliv optimistisk. Herunder er en liste over punkter, du kan starte ud med. 

  1. Dit navn og placering?
  2. Hvornår du startede din blog?
  3. Hvad fik dig til at blogge i første omgang?
  4. Hvad inspirerer når du skriver dine indlæg?
  5. Hvordan vil du beskrive din personlige (blogger)stil?
  6. Hvilke emner vil du blogge om?

Påbegynd skrivningen

Samme alt dette i et dokument, sammen med oplysninger fra din research. Du har nu alt det indhold du skal bruge for, at kunne påbegynde din om mig-side.

Start med at indføre dig selv med dit navn og placering. Skriv ned nogle ord til at beskrive din personlighed. Hvis du vil dele dine kvalifikationer inden for en branche, kan du skrive om din uddannelse, karriere og erfaringer. Skriv ned i punktform alle de fakta, du ønsker at komme over til dine læsere og derefter begynde at langsomt bygge disse i sætninger.

Et par mere grundlæggende tips

  1. Sørg for at det er positivt, engagerende indhold, som ikke er for lang.
  2. Prøv at bryde indholdet op med visuals, såsom billeder og punktform.
  3. Fortæl aldrig personlige oplysninger som din adresse eller telefonnummer.
  4. Læs det igen og igen, før du udgiver for at sikre, hvad du oplyse i din om side er oplysninger, du er tryg ved at dele med dine læsere. 

Sådan lægges sidste hånd på siden

Når du har fået udarbejdet et første udkast til din om mig-side, så er det tid til at gøre noget ved selve udseendet. Det første du skal gøre er at vedlægge et flot billede af dig selv, som passer ind til beskrivelse (ønsker du at være anonym, vedlæg da et billede som kan beskrive dig).

Vælg det rette foto til om mig-side

Vælg et foto, der viser din personlige stil, din personlighed og afspejler dig godt. Det er det billede, dine læsere vil forbinde med dine blogindlæg og din ”stemme” i blogland. Ydermere, hvis du har nogle, så prøv at tilføje et par citater fra indflydelsesrige publikationer, hvor du er blevet nævnt.

Tilføj dine kontaktoplysninger i slutningen af din om mig-side. Tilføjelse af en e-mail adresse vil opfordre dine læsere til at kontakte dig, hvis de har yderligere spørgsmål, du ikke har besvaret om dig selv eller din blog. Tilføj også links til alle de steder hvor du er tilgængelig online.

Når du tror, du er færdig med din side, få en ven eller et familiemedlem til gennemlæse den for dig. Dette er blot for at sikre, at du har stavet alt korrekt, og at formuleringen vil give mening at dine læsere.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *