Sådan vokser du din mængde af bloglæsere

Oftest når folk starter en blog, regner de med, at bloggens følgere automatisk vil komme, når du begynder at post indlæg. Dette er langt fra tilfældet. Det kræver hårdt arbejde at starte en blog op, og ikke mindst at få skabt en følgerskare.

Det er ikke kun vigtigt at tilføje nye læsere, også de eksisterende er vigtige at beholde – og som man siger i business verdenen, er det væsentligt dyrere at tilføje nye kunder, end at fastholde de gamle. Det samme kan siges med din følgere. Det tager længere tid at få nye følgere, end at fastholde de gamle.

Vigtigst af alt er det, at du plejer dit netværk. Her tænker vi på de folk, som er engageret i din blog på regelmæssig basis, som for eksempel dem som deler din indlæg, lægger kommenter på dine indlæg etc. Det er vigtigt at du giver disse folk den opmærksomhed de kræver. Ignorere du disse vil de forsvinde og din blog vil ikke udvikle sig når det kommer til følgere. Brug den tid det kræver, at svare på deres kommentarm mails eller hvad det nu måtte være.

Tilføj E-mails

Når nu du har brugt lang tid på at oprette det gode forhold til dine læsere, er det vigtigt, at dette gode forhold fortsætter. En måde hvorpå det kan ske er ved hjælp af e-mails. Formår du at få skabt en stærk e-mail liste, er det den perfekte måde at udvikle disse forhold med dine læsere.

Når du har fået styr på din e-mail liste kan du overveje om et månedligt nyhedsbrev skal på to-do listen. Formår du at skabe et nyhedsbrev der er personligt og vækker dine læsers interesser vil det være guld værd i forhold til din blog.

map

Vær konsekvent!

Jo mere du poster, jo hurtigere vil din blog vokse – men den gyldne middelvej skal findes, for du kan også poste for meget! Laver du så mange indlæg at det du poster er sjusket og hurtigt sammenfatte vil det skade mere end det vil gavne. Dine følgere vil heller at du laver lidt færre indlæg, men derimod bedre. Indlæg skal ikke laves bare for at lave nogle.

Hvis du sørger for, at dine indlæg er konsekvente, vil det også give din blog en form for troværdighed. Det smarteste vil være at lave en kontentplan, hvor du planlægger dine indlæg en tid frem, så du ved, hvornår du skal lave indlæg.

Gæste blogging

Gæste blogging er idealt til at skaffe nye følgere og få skabt nogle links til din egen blog – men vær kritisk når du siger ja til at gæste blogge. Som med indholdet på din egen blog, hvor du skal være selektiv med hvad du poster, skal du også være selektiv med hvad du siger ja til.

Vælg blogs som du ved producere indhold af høj kvalitet og blogger indenfor den samme niche som dig selv. Vælger du at gæste blogge på en blog som ikke omhandler de samme emne som din egen, er chancerne meget mindre, for at følgerne på denne blog vil tjekke din blog ud, end hvis du gæste blogger på en blog som omhandler de samme emner. Det samme gælder med indholdet på den blog du gæste blogger på. Sig kun ja til at gæsteblogge på blogs hvor du ved at indholdet er af høj kvalitet, da det nok er det du vil associeres med.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *