Ting du behøver at vide om at oprette en blog i 2014

Efter at have læst dette blogindlæg er der sikkert en masse ting, som I skal tilføje til jeres To Do-lister. Men husk, dette er kun til jeres egen fordel. Herunder har vi listet 5 af disse punkter, som vi anbefaler at du bør læser før (eller kort efter) du opretter en blog.

1. En selvstændig WordPress installation er stadig den bedste løsning

Vi har skrevet en masse om dette, men vil stadig her i 2014 sige, at den bedste løsning du kan vælge for din blog er, at oprette dit eget domæne med WordPress. Vi er stadig af den overbevisning, at blogs som Tumblr og Blogger(/blogspot) og endda WordPress.com, ikke giver dig den kontrol, ejerskab og branding mulighed, som du har brug for hvis du ønsker at få succes med din blog.

Hvis man starter på en gratis platform, så vil man med 100% sikkerhed ønske at flytte til sit eget domæne, når det begynder at gå godt. Og dette er ikke en nem proces, og meget værdi kan gå tabt herunder.

2. Visuelt indhold vil kun blive vigtigere

Hvis du ikke tager dine egne fotos, kan det være på tide at komme i gang. Som et minimum, vil du ønsker at være en del af en de mange sider, hvor du kan finde et stort udvalg af kvalitet fotos (fx som Shutterstock), der giver dig mulighed for at bruge fotos på dit websted med en købt licens.

Billeder er vigtige

Visuelt indhold har været stigende i årevis, og det ser ud til at fremskynde, ikke aftagende. Vi har nu Retina Display-skærme på vores enheder, og hvert år bliver opløsningen større. Social medie-sider som Facebook og Google foretrækker billeder (og video) fremfor tekst. Herudover er nye sociale medier som Pinterest og Instagram bygget på det.

Hvis du ikke arbejder med visuelt indhold, vil vi mene det er på tide at starte.

3. Du skal holde øje med dine ”konkurrenter”

Det er skræmmende, at næsten 90% af alle bloggere ikke undersøger konkurrenterne inden de opretter deres blog (eller i de første dage herefter). Konkurrenterne kan give dig inspiration omkring nye indlæg, nichevalg, skrivestil, målgruppe, produkter og meget andet.

Det er en stor fejltagelse ikke at tænke konkurrenterne ind i sin blog – det hele går jo ud på at give nyt eller bedre indhold. Dette opnår du ikke, hvis næsten alle dine indlæg er blevet skrevet før. Hver blog, som du tænker på, er allerede derude.

Et hurtigt kig rundt og du vil være i stand til at se, hvilke søgeord og blogemner folk er rettet mod, hvor mange der linker dertil, hvor mange der skriver kommentarer etc. Alt sammen brugbar information til at udbygge din blog. Dette er uvurderlige oplysninger, da det hjælper dig med at beslutte, hvorvidt du kan konkurrere i bestemte nicher og på bestemte emner (søgeord).

4. Det er tid til at bruge penge på markedsføring

De fleste bloggere synes ikke om ideen om, at bruge penge på annoncering. Det er virkelig en skam ikke at benytte denne mulighed, da man f.eks. på Facebook for få penge, kan skabe opmærksom på sig selv og sin blog. Har du f.eks. bloggen pga. fremtidige jobmuligheder, så er dette blot en investering i fremtiden.

Annoncering igennem facebook

En ting du vil begynde at se mere og mere i 2014, er, at de større bloggere (og andre internet iværksættere) vil begynde at betale for at fremme deres blog samt dem selv på markedet.

Der er så meget støj på nettet. Bare tænke på den niche du er i – hvor mange konkurrenter er der, og hvor mange klarer sig bedre end dig?Tja, en måde at omgå deres dominans er at bruge en lille smule penge på, fremme dit bedste arbejde til en målrettet gruppe af mennesker, der er tilbøjelige til at være interesseret i dine ting.

5. Skab forbindelse til andre bloggere (tidligt)

Det som andre bloggere undlader at erkende, er, at din succes ofte meget afhængig af de alliancer (aka forbindelse til andre bloggere), som du danner.

Hvis du vil starte en ny blog i 2014 er det en god ide, at begynde at skabe forbindelser til de store/medium blogs og bloggere i din niche, så snart du kan. Jeg taler ikke om at spamme dem med gæsteindlæg anmodninger – jeg taler om at skabe ægte venskaber, der kan understøtte hinanden på lang sigt.

Start med at finde de store spillere på Twitter/Facebook/Google Plus og dele deres gode indhold. Nævne det på din blog, og lad dem vide det. Det er en fin lille introduktion.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *