Tips til at vælge et godt WordPress tema til din blog

I denne artikel vil vi diskutere nogle af de tips, som vil hjælpe dig med at vælge det bedste tema til din WordPress blog. Når du opretter en blog, eller når du rebrander din blog, så er en af de vigtigste ting det design du vælger.

Hvorfor har du brug et tema?

Dette er det første spørgsmål, som er vigtigt vi besvarer. Hver blog har sin egen målsætning (hvad man ønsker at opnå med bloggen), og denne målsætning vil i høj grad påvirke den type af blog og herved tema, du skal lede efter.

WordPress blev oprindeligt designet til benyttelse med almindelige tekst hjemmesider kaldet weblogs. Senere har WordPress dog udviklet sig, og i dag kan WordPress benyttes til så meget mere – f..eks. også til at drive en webshop. Men hvis du blot holder os til blog-art, så findes der faktisk rigtig mange forskellige typer af blogs. Og et simpelt skift fra en type blog til en anden, vil sætte nye og andre krav til dit tema.

Tag det rigtige valg

Nogle af de egenskaber de enkelte WordPress temaer indeholder, vil blive listet herunder. Det er vigtigt at du overvejer hvilke af disse elementer, du ønsker at benytte på din Wordpres blog, før du vælger det rette tema.

  • Video: Den nyeste type af blogger (kendt som vloggere), bruger stor mængder af video. Hver dag er der flere og flere blogejere, der præsenterer deres indhold igennem video. Dit tema skal nemt understøtte implementeringen af video fra f.eks. Youtube – eller alternativt fra din egen database.
  • Foto: Hvor stor en del skal billeder betyde på din blog? Skal bloggen benyttes som portofolio for din billeder (f.eks. fordi du er fotograf), så skal temaet kunne understøtte mange billeder. Selv de mest basal blogs har brug for at have billeder i deres indlæg. Tjek f.eks.: hvordan benyttes featured billede, hvordan åbnes billeder når de trykkes på i indlæg, hvor store billeder kan der benyttes etc.
  • Forside fremvisning: Magasin-temaer er udviklet omkring begrebet udstationering af oplysninger fra et bestemt område, ofte sammen med et illustrativt billede for at gå sammen med skreven tekst artikler. Forsiden er ikke dynamisk, og minder om forsiden på et blad. Overvej hvorvidt din blog skal have en statisk magasin forside, eller blot fremvise dit nyeste indlæg.

Der er formentlig hundredvis af andre relevante typer af blog temaer, som WordPress kan håndtere, men lad os bare stoppe her, da du sikkert har forstået konceptet. Du skal allerede fra starten finde ud af, hvad du ønsker at fremvise på din blog, for at vælge et tema som passer dertil.

Uanset hvad du ønsker din blog skal ende ud med at være, er du nødt til at begynde med dens formål. Dit formål vil sætte specifikke mål for din blog, og dens design skal kunne overholde disse specifikationer. Først når du har valgt hvad der præcist er afgørende for din kommende blog, og hvad der ikke er, kan du begynde at lede efter et tema.

I næste afsnit kommer vi med en kort guide til, hvordan du kan vælge dit koncept. Dette er blot nogle enkelte tips, som kan hjælpe dig på vej i din proces.

Sådan vælger du det rettet koncept trin-for-trin

En hurtig trin-for-trin guide til, hvordan du vælger det perfekte koncept for din blog. Hvilket vil hjælpe dig med at vælge et godt tema efterfølgende.

  1. Når du beslutter, hvad du vil brug din blog til, vil du være i stand til at nævne de mest væsentlige karaktertræk. Du kan f.eks. bruge din blog til; at tjene penge, at få indflydelse på andre, at skabe dig et personligt brand, at skaffe dig et fremtidigt job.
  2. Nedskriv oplysninger om de formater, du overvejer. Tænk endvidere over dine holdninger til: pris, SEO, interface, personlige design, forskellige farver til rådighed, let fleksible overskrifter, widget-klar områder, film og billede egenskaber, og bistand til social medie profiler.
  3. Det koncept som du vælger, skal give dig effekten ”wow, dette her er bare en god ide, og passer godt med det her tema”.
  4. Sørg for at konceptet ikke er over-brugt i dit marked.
  5. Sørg for at potentielle temaer er ajour med den aktuelle udgave af WordPress.

Selvom det kan være en hård omgang at vælge koncept for din blog, før du kan vælge dit design, og før du overhovedet har valgt et tema. Men stol på os, dette hjælper dig med at få succes meget hurtigt.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *