Vi guider til det rette blog navn

I blogverden findes der mange forskellige typer af blogs, hvilket betyder at det kan være svært at komme op med en guide til, hvordan man vælger det rette blog navn. Vi vil dog forsøge at gøre lige netop dette, i dette indlæg.

Du har måske allerede bemærke, at en række blogs i blogland har unikke webadresser og gode blog navne. Og det bliver først rigtig flot, når de har disse på deres egne domæner. I stedet for mitnavn.wordpress.dk, er deres adresse mitnavn.dk. Bloggere får brugerdefinerede domæner af forskellige årsager, men i sidste ende, det er en fantastisk måde at opbygge og konsolidere din tilstedeværelse på tværs af internettet.

Et afgørende skridt før du opretter en blog på eget domæne er, at finde det rigtige navn til din blog. At vælge et blog navn, der bedst afspejler dit indhold er så vigtig, at vi ikke anbefaler at du forsætter med selve oprettelsen før du har læst denne guide. Herunder kommer vi med 3 tips til at finde det rette blog navn.

I de følgende punkter vil vi hjælpe dig med, at finde det perfekte blog navn. Dette vil vi gøre ved at udforske grundlaget for den blog, som du ønsker at oprette.

1. Nedskriv alle dine blogemner

Vi kan forestille os, hvis du opretter en ny blog, at du allerede har et par idéer om, hvad du ønsker at skrive om. Hvis du rebranding din blog kan dette betyde, at du indsnævre dit fokus, udvider dit fokus, eller skifter fuldkommen fokus. Hvis du er ved at oprette din første blog, så har du også et par ideer om, hvad du ønsker at skrive om.

Brainstorming

Notere de emner som du vil skrive om, og derefter nogle ord forbundet med disse emner. For eksempel, hvis du opretter en madblog, kan du nedskrive indlysende ord som “madlavning” eller “køkken”, men også gå videre og tænke: redskaber, tilberedningsmetoder, ingredienser, samt meget andet.

Brainstorming omkring alle disse ord og emner kan hjælper dig med, at komme på uforudsete blog navn. Derfor skal du skriv alt ned, selvom du ikke ved hvad du vil kunne bruge på din blog endnu. Du vil blive overrasket over, hvor mange andre ideer du får, ved blot at nedskrive en masse ord og ideer på et stort stykke papir (et af disse ord kunne ende ud med at være dit blog navn!).

Kig på dine ord. Er der et enkelt ord på listen, som du helt sikkert ønsker eller ikke ønsker i dit blog navn? Sæt en cirkel omkring disse ord.

2. Udforsk den tone du ønsker på bloggen

Har du fulgt punkt 1, så er det på tide at gøre dig nogle tanker omkring tonen på din blog. Et god blog navn skal hænge sammen med hvordan, du vil have folk skal ”føle” omkring din blog. Den stemning du ønsker at udstråle, kan nemlig nemt indbygges i blog navnet. Er du frække i tonen? Alvorligt? Morsom? Sarkastisk?

Kan du eksempelvis beskrive tonen på din blog som ”imødekommende, afslappet og enkel – med et strejf af humor” så vil dette nemt kunne påvirke dit navn i en retning fremfor ”fræk, humoristisk og på kanten af grænsen” som vil trække i en anden retning. Selv hvis du skriver om mange forskellige emner på din nyoprettet blog, vil din tone bringer det hele sammen.

Tonen på din blog

Nedskriv nogle ord, der beskriver din tone. Hvilke ord ville du have dine læsere til at bruge, når de beskriver din blog? Disse ord kan være en del af din blog navn (eller ikke), de vil hjælpe dig med at lokalisere fornemmelsen af ​​potentielle blog navne.

3. Tænker over hvem der skal være din målgruppe

Hvem er din målgruppe (eller potentielle publikum når du opretter bloggen)? Er de for det meste kvinder? Meste mænd? Hvilken alder? Hvad læser de ellers?

Hvorfor skal de kommer til din blog (eller hvis du ikke har oprettet en blog endnu – hvorfor vil du have folk til at komme til din blog)? At blive underholdt? At grine? At lære noget? Fordi de er nysgerrig omkring dit liv? Der kan sagtens være flere svarmuligheder – men pas på ikke at ramme for mange.

Hvem er din målgruppe

Liste nogle karakteristika af din ideelle målgruppe. Du vil have din blog navn til, at være fængende hos dem. Eksempelvis, hvis din blogs læsere elsker at du får dem til at grine, så vil et intetsigende navn ikke være lige så effektiv som et navn med et anstrøg af humor.

Vi håber I kunne bruge vores 3 simple tips – som dog kan tage en del tid! Er du kommet på et godt navn ved hjælp af disse? Så læg endelige en kommentar herunder.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *